utorok 3. mája 2016

Detská čiapka Puff stitch


Materiál:


100 % bavlna Camilla, háčik 4,0 mm

Veľkosti:


0-2 mesiace (37 cm)
6-9 mesiacov (43 cm)


Veľkosť 0-2 mesiace:

Na začiatku každého radu háčkujeme 1 RO, v radoch s Puff Stitchmi spájame na konci vždy do 1. Puff Stitchu. Medzi jednotlivými puff stitchmi háčkujeme vždy 1 RO.

Začíname magickým kruhom, 

Rad 1: uháčkujeme 5 KS do kruhu, zatiahneme kruh  a spojíme do 1, KS PO.
Rad 2: uháčkujeme 1 Puff Stitch (PS) do 1. KS, potom 1 RO,  budeme pokračovať 1 PS a 1 RO do zvyšných 4 KS. (5 PS, 5 RO) /retiazkové oká vytvoria medzery, do ktorých budeme v ďalšom rade pracovať.
Rad 3: uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery predošlého radu, potom pokračujeme smerom dopredu 2 PS do všetkých medzier dookola, nezabúdame za každým PS háčkovať 1 RO. Na konci radu uháčkujeme ešte 1 PS do poslednej medzery, do ktorej sme na začiatku uháčkovali prvý PS. (10 PS)
Rad 4: uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery predošlého radu, potom pokračujeme smerom dopredu 1 PS do nasl. medzery, potom pokračujeme (2 PS do ďalšej medzery, 1 PS do nasl. medzery) až na koniec radu, na konci uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery, v ktorej máme už 1 PS uháčkovaný. (15 PS)
Rad 5: uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery predošlého radu, potom pokračujeme smerom dopredu 1 PS do nasl. medzery, potom pokračujeme (2 PS do ďalšej medzery, 1 PS do 2 medzier) až na koniec radu, na konci uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery, v ktorej máme už 1 PS uháčkovaný. (20 PS)
Rad 6-13: uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery predošlého radu, potom pokračujeme 1 PS do všetkých medzier dookola. Na konci spojíme do 1. PS pevným okom. (20 PS)
Rad 14: uháčkujeme 1 RO, 1 PDS do 1. PS, 1 PDS do nasl. medzery, opakujeme 1 PDS do PS a 1 PDS do medzery až na koniec radu. Na konci spojíme do 1. PDS PO.

Odstrihneme a ukončíme.



Veľkosť 6-9 mesiacov:

Na začiatku každého radu háčkujeme 1 RO, v radoch s Puff Stitchmi spájame na konci vždy do 1. Puff Stitchu. Medzi jednotlivými puff stitchmi háčkujeme vždy 1 RO.

Začíname magickým kruhom, 

Rad 1: uháčkujeme 6 KS do kruhu, zatiahneme kruh  a spojíme do 1, KS PO.
Rad 2: uháčkujeme 1 Puff Stitch (PS) do 1. KS, potom 1 RO,  budeme pokračovať 1 PS a 1 RO do zvyšných 5 KS. (6 PS, 6 RO) /retiazkové oká vytvoria medzery, do ktorých budeme v ďalšom rade pracovať.
Rad 3: uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery predošlého radu, potom pokračujeme smerom dopredu 2 PS do všetkých medzier dookola, nezabúdame za každým PS háčkovať 1 RO. Na konci radu uháčkujeme ešte 1 PS do poslednej medzery, do ktorej sme na začiatku uháčkovali prvý PS. (12 PS)
Rad 4: uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery predošlého radu, potom pokračujeme smerom dopredu 1 PS do nasl. medzery, potom pokračujeme (2 PS do ďalšej medzery, 1 PS do nasl. medzery) až na koniec radu, na konci uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery, v ktorej máme už 1 PS uháčkovaný. (18 PS)
Rad 5: uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery predošlého radu, potom pokračujeme smerom dopredu 1 PS do nasl. medzery, potom pokračujeme (2 PS do ďalšej medzery, 1 PS do 2 medzier) až na koniec radu, na konci uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery, v ktorej máme už 1 PS uháčkovaný. (24 PS)
Rad 6-16: uháčkujeme 1 PS do poslednej medzery predošlého radu, potom pokračujeme 1 PS do všetkých medzier dookola. Na konci spojíme do 1. PS pevným okom. (24 PS)
Rad 17: uháčkujeme 1 RO, 1 PDS do 1. PS, 1 PDS do nasl. medzery, opakujeme 1 PDS do PS a 1 PDS do medzery až na koniec radu. Na konci spojíme do 1. PDS PO.

Odstrihneme a ukončíme.



Videonávod:


Videonávod na lienku:






3 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc děkuji za srozumitelný návod. Mně se, díky těm spojům v zadní části čepičky, moc nedařilo, tentokrát, poprvé se mi povedla a moc se mi líbí. Opravdu jste mi pomohla, velkę díky, že nezkušeným háčkařkám takto pomáhate.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrý den chtěla bych udělat na 5 let poradíte prosím do které řady rozšiřovat placku děkuji 🍀🍀

    OdpovedaťOdstrániť